Glutenfrie skones

Glutenfrie skones

Jeg havde en opskrift på skones som hele familien var meget glad for, så nu har jeg gjort den glutenfri – og de smager også godt:)

16 skones

Ingredienser:

4 dl havregryn (glutenfrie)

3 dl kogende vand

50 gr chia frø (kan undlades)

1 1/2 dl tykmælk eller yogurt

2 spsk loppefrøskaller (husk)

3 1/2 dl boghvedemel

1 1/2 dl kokosfibermel

1 tsk natron

1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Bland havregryn, vand og chiafrø sammen. I et pottemål, bland yogurt og loppefrøskaller. Kom boghvedemel, kokosfibermel, natron og salt i havregrynsblandingen. Hæld også yogurtbladingen i og ælt det hele godt sammen. Del dejen i to klumper. Tag den ene klump og gør den rund til en stor bolle og derefter tryk den flad. Skær et kryds i bollen så den bliver til fire dele, derefter et nyt kryds så der er otte dele, og læg skonsene på bageplade. Gør det samme med den anden klump. 

Bages i forvarmet ovn på 200 C (luftvarme) i 20 min.