Rabarber syltetøj

Jeg har hentet ca tre kg rabarber hos min søster. Jeg ville gerne lave syltetøj uden så meget sukker, og det fandt jeg på bloggen dyifoodblog.com. Jeg har lavet et glas med lakridsrod og et glas med ingefær og må sige at er bare rigtigt lækkert.

RABARBER SYLTETØJ MED LAKRIDS

DU SKAL BRUGE
400 g rabarber
2 spsk brun farin (jeg brugte moscovado sukker)
2 spsk sukker
1 tsk Johan Bülow raw lakridspulver (jeg brugte lakridsrod)
75 ml vand

SÅDAN GØR DU
Smelt sukker og farin i en gryde med vand. Tilsæt lakridspulver og lad det koge.
Hold øje med sukkeret så det ikke brænder på og rør ind imellem.
Sæt varmen ned på medium.
Vask rabarberne og skær dem i stykker.
Når sukkeret er tykt og klæbrigt tilsætter du rabarberne og lad det simre indtil rabarberne er bløde, men ikke totalt opløste.
Stil til afkølning.
Hæld det i skoldede glas og opbevar syltetøjet i køleskab under låg.

Istedet for lakrids, kan du tilsætte ingefær, kardamomme el.lign.