Mit indendørs kompost projekt

Min kompost har stået indendørs i tre uger. Der er kommet ganske meget mug og de sidste par dage har den lugtet af mere og mere. Lidt vanskelig at beskrive lugten, måske surt. Jeg valgte at tage boksen ud på altanen da jeg skulle grave lidt rundt i den i dag. Det skal man vist gøre en gang om ugen for at der skal komme mere luft til. Jeg kunne godt mærke at der var udviklet varme, så komposteringen er i gang. Det lugtede helt forfærdelig og jeg fik faktisk lidt hovedpine. Det fik mig til at blive bekymret mhp svampesporer, så indtil videre bliver den stående på altanen. Min kompost er i ubalance. Jeg vil forsøge to ting: 1) bore huller nederst i boksen og 2) finde flere tørstofkilder (undersøge om blæk er sundhedsskadelig, for hvis ikke vil jeg bruge avispapir)

Ifølge et amerikansk haveforum er avispapiret træbaseret og avisblækket soyabaseret, så man kan trygt bruge det i komposten. Jeg antager at det er de samme forhold i Danmark. Der er også et tips om at opbløde avisen i vand i et døgn inden brug i forholdet 1:1 af vand og avis, for at det skal kompostere hurtigere (ellers vil det tage et år).