Kompost på 3.sal

Kompost på 3.sal

Da jeg begyndte at dyrke tomater i vindueskarmen, var det nogle ranglede stilke der voksede op. Jeg læste mig frem til at planterne skulle have spagnum. Men så læste jeg et andet sted at Heden i Danmark bliver ødelagt når der hentes spagnum. Mine tomater skulle ikke være med til at ødelægge naturen.

Kompost er fyldt med næring, som man kan have lige for hånden til at gøde alle planterne i vindueskarmen med. Desuden vil alt som kommes i skraldespanden blive brændt op.

Indendørs kompost syntes jeg var lidt grænseoverskridende. Der gik lang tid fra tanke til handling. Hvilken beholder skulle vi have, hvor skal den stå og ikke mindst hvad gør man?

Heldigvis har andre været så søde at dele deres bud. Jeg fandt inspiration hos Liv Mygind i Samvirke, Jaan Kuusisari også i Samvirke og videoer fra youtube (feks om ormekompost). Vi endte med at købe disse to 20121005-172417.jpg
Kan købes feks hos Silvan (Smart Store 50)

Da jeg ingen ide havde om hvor hurtigt vi fylder en boks med kompost, valgte vi at købe to (og så skal der to bokse til hvis vi vil prøve med orme på et tidspunkt). Jeg ønsker ikke at købe ind ekstra ting til komposten, der skal kun ting i som vi allerede får ind i forvejen.

Der skal tre ting i en kompost :

  • brunt (jeg har tilsat noget pottemuld, pap og papir),
  • grønt (frugt- og grøntsagsrester)
  • vand (væsken fra det grønne)
  • 20121005-175222.jpg