Havregrød rest

Havregrød rest

20121008-162422.jpgNår vi spiser havregrød til morgenmad er der tit en rest tilbage. I stedet for at smide den væk, er jeg begyndt at bruge havregrøden som ingrediens i andre retter. For eksempel kan resten bruges i bønnefrikadeller, brød eller kage. Her er dagens rest blevet til småkager.



Chokolade og havregryns småkager:
20121008-162449.jpg

  • 3 æg
  • 4 tsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • lidt havregrød
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel (eller deromkring)
  • 200 g chokolade 70%

Pisk æg, sukker og vanillesukker godt sammen i en bolle. Hak chokoladen og kom den i bollen sammen med bagepulver og havregrød og pisk det sammen. Kom derefter mel i (ca 200 g) og rør rundt. Dejen skal være lidt tyk. Kom bagepapir på en bageplade og lav klatter af dejen ved at bruge to spiseskeer. Bag småkagerne i 12 min på 200 grader.