Dyrke chili

Dyrke chili

20121008-091717.jpg Nogle grøntsager og frugter kan dyrkes hjemme ved at lægge deres sten i jord. Jeg har prøvet det med tomat og peberfrugt med succes, og nu vil jeg forsøge med chili.
Jeg har mottoet: Brug det du har. Denne gang havde jeg en plastikboks som har været daddel-emballage. Stenene/frøene kommer fra en økologisk chili jeg havde skåret op og brugt i aftensmaden dagen inden. Da jeg så chilistilken med frøene på i tallerkenen klar til at komme i komposten dagen efter, kunne jeg ikke få mig til at lade frøene gå.
Jeg har en pose med muld stående på altanen til netop sådanne indfald. Jeg kom jord i plastikboksen til næsten helt op til kanten, vandede mulden og stak så frøene i så de lige blev dækket af muld. Næste dag var der kommet dug på indersiden af låget. Det betyder bare at frøene har det godt og varmt 🙂
20121008-093330.jpgTre dage senere spirede det 🙂 Jeg stak da en lille pind i mulden, så låget bliver holdt oppe. Billedet er taget den femte dag.